Ofis çalışanları ve eğitim sektöründe çok önemli araçlar olan harita çivisi, raptiye ve iğneler panolara kağıt asmak için çok gereklidir. İş yerlerinde panolara herkesin görmesi için bazı belgelerin asılması gerekmektedir. Bunun dışında bazen kendi kişisel raflarımıza da unutmamamız gereken notları asmak isteyebiliriz. Bu durum bize bazı şeyleri hatırlamak için fırsat verir. Bu araçların üçü de aynı işleve sahiptir ancak farklı özellikleri vardır. Çeşit çeşit, renk renk özellikleriyle ihtiyaca cevap verebilir niteliktedirler.
Harita çivisi, raptiye ve iğneler kağıtları birbirine ve bir yerlere iliştirilebilmeleri için gerekli malzemelerdir. Kolayca bulunabilecek bir yerde, kutuda uzun süre saklanabilirler. İhtiyaç dahilinde tekrar aynıları kullanılabildiğinden çöpe atılma durumları çok düşüktür. Çok kullanışlı olmaları ve maliyetlerinin düşük olması alımını kolaylaştırılmaktadır. Evlerde de kişisel panolarınızı düzenlerken bu araçlardan kullanabilirsiniz.
Harita Çivisi, Raptiye ve İğnelerin Özellikleri
Harita çivileri sapları biraz uzun bir yapıya sahiptir. Bu özelliği ile iğne tarafının ele batma olasılığı en aza indirilir. Renk renk olmaları okullardaki panoların süslenmesi için çok uygundur. Bunlar ile kartonlar ve kağıtlar köpük panoya kolayca yapıştırılabilir. Tek yapmanız gereken iğne tarafını köpük panoya doğru bastırmaktır. Bazen ödüllendirilen resimler panoya asılarak herkese sergilenebilir. Oldukça kullanışlı olan harita çivileri okullarda mutlaka bulunmalıdır.
Raptiyeler ile panoya kağıt tutturmak mümkündür ancak bunlarla tahtaları birbirine tutturmak da mümkündür. Yani raptiyeler için biraz daha sert eşyaları tutturmaya yardımcı olur diyebiliriz. Tahtaların üzerine bir çivi gibi çakılarak başka bir tahta eklenebilir. Tutucu özellikleri harita çivilerine göre daha fazladır. Ancak bunların iğne tarafı uzun olduğundan biraz daha tehlikelidir ve okullardan ziyade iş sektörlerinde kullanılması daha uygun olacaktır.
İğneler kağıtları birbirine iliştirmede, köpük veya straforlu tahtalara kağıtları yapıştırmada sıklıkla kullanılmaktadır. Bu özellikleriyle eğitim sektöründe kullanımı daha fazladır. Bazı iş yerlerinde de kağıtların birleştirilmesi için çok fazla kullanılır. Birbirinden ayrılmaması gereken kağıtlar birbirine iliştirilerek belli bir düzen içerisine yerleştirilir. Bu sayede aranan dosyalar kolayca bulunabilir. Zamandan tasarruf sağlayan bu durum emeklerin yok olmasına da mani olur. Dosyaların kaybolma riskini en aza düşürür.
Harita Çivisi, Raptiye ve İğnelerin Faydaları
Nesneleri birbirine tutturabilmek için en pratik yollardan birisi de harita çivisi, raptiye ve iğnelerdir. Bunlar dışında ataşlar da kağıtların tutturulması için uygundur. Ancak iğneler hem panolar için hem de kağıtlar için kullanılabildiğinden çok daha kullanışlıdır. Bunlar kağıtları iliştirirken kağıtlarda delikler açabilir. Bu delikli kağıtlar önemli evraklarda sıkıntı oluşturabilir. Bu yüzden önemli evraklarda iğneler kullanılmamalıdır. Ancak tahta, köpük panolara bir şeyler iliştirmek istiyorsak mutlaka bu iğnelere ihtiyacımız olacaktır.
İğneler en eski araçlarken sonradan harita çivisi ve raptiyeler bulunmuştur. Bunların bulunması elin acımaması özelliğine dikkat edilerek yapılmıştır. İğnelerin arka tarafı sert zemine iliştirme yaparken elin acımasına neden olurken, raptiye ve harita çivileri arkalarındaki yuvarlak eğimler sayesinde daha sert baskıyla panoya asılabilmektedir. Bunlara kuvvet uygulanabilmesi çok daha rahat olabilmektedir. Düzenli bir çalışma ortamı için iğne, raptiye ve harita çivisi sizlere büyük fayda sağlayacaktır.