Kürdanlar Ve Kürdan Çeşitleri
Kürdanlar günlük hayatımızda kullan at ürünler arasında en sık rastladığımız ürünlerden bir tanesidir. Daha çok dişlerin arasına sıkışıp kalan yiyecek gibi maddeleri çıkarmada kullanılmakta olan, en az bir ucu sivri plastik, tahta ya da fildişinden yapılmış olan yaklaşık 7 santimetre uzunluğunda ince bir çöptür. Ahşap olan kürdanlar genel olarak huş, bambu ve kavak gibi ağaçlardan üretilmektedir.
Kürdanlar çeşitli amaçlarla da kullanılabilmektedir. Uçları birbirinden farklı şekiller ile tasarlanarak yapılan birçok farklı model içerisinde süslü kürdanlar en çok tercih edilen ürünler arasında yerini almıştır. En çok çocuklar için düzenlenen büyük organizasyonlarda ve farklı kutlamalarda, doğum günü partilerinde birbirinden süslü, renkli ve eğlenceli süslerin ucuna takıldığı kürdan çubukları ile güzel bir eğlence gerçekleştirilmektedir. Tamamen güvenilir ve kaliteli malzemelerden üretimleri sağlanmakta olan kürdan çeşitlerinin farklı boyutları da bulunabilir. Böylece değişik şekillerde kullanma şansını elde etmiş olursunuz.
Uçlarında farklı şekiller ve süslemeler bulunan kürdanlar kaliteli malzemeler kullanılarak üretimleri gerçekleştirilmekte olduğu için kolay kırılmayan veya bükülmeyen özelliklere sahiptir. Süslü ve şık kürdanlar, daha çok uç kısımlarına takılan nazar boncuğu, kalp ya da kelebek şeklindeki süslemeler ile oldukça ilgi çekici bir görünüm kazanmaktadır. Birçok değişik model ve renkteki kürdan çeşitlerini baby shower partilerinizde, doğum günlerinde ya da farklı amaçlardaki eğlence partilerinizde kullanmak için satın alabilirsiniz.
En çok doğum günü partilerinde pastanın üstüne güzel ve şık bir görünüm kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca doğum günlerinde pek çok değişik süsleri üzerine yapıştırmak suretiyle ilginç ve şık bir aksesuar olarak da kullanabilmektedir. Veya çocukların ellerine kürdanların uçlarına yumuşak şekerlemeler yerleştirilip verilerek kullanımları sağlanabilmektedir.
Kürdanlar bir de tek lokmalık biçiminde hazırlanan; zeytin, küpler halinde kesilmiş peynir, salam, kanepe gibi yiyeceklere batırılarak alınmalarını kolaylaştırmayı sağlamak amacıyla da kullanılmaktadır. Özel günlerde kürdanlardan tatlı servislerinde de yararlanılmaktadır.
Tüm kürdan çeşitlerimiz ve kullan at diğer ürünlerimiz için Kullan At Ürünler kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Kürdan Nasıl Yapılır?
Günlük hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız kürdan nasıl yapılır? Bu hale nasıl gelmektedir. İlk olarak kesilen ağaçlar kütükler haline getirilir. İlk aşamada soyma makinelerinde en önce birinci kat kabuğu soyulur, ardından ikinci yüzeysel temizliği gerçekleştirilir. Sonrasında kurdeleye benzer şekilde uzun ve ince bir kıyımdan geçirilerek, şeritler haline getirilir ve kütükler silindir yuvarlak biçiminde sarılmaktadır. Sonrasında meydana gelen bu rulolar iki yönlü şekilde şekilleri verilmek üzere kürdan kesme makinesinde çekilmeye başlanarak uzun ince hale getirilir. Daha sonra hafif nemli şekilde olan kürdanlar küçük bir kurutma işleminden geçirilerek sistem yardımıyla paketlere doldurulmaktadır.
Diş Temizliği İçin Kullanılan Kürdanlar
Huş, bambu ve kavak gibi ağaçlardan üretilen kürdanlar gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Diş aralarında kalan ve ya aralarına giren besin maddelerini temizlemek amacıyla kullanılmakta olan kürdanlar diş etlerinde yaralanmalara ve kanamalara neden olabilmektedir. Bu nedenle kürdan kullanırken dikkatli olunmalıdır. Dişlerin arasında gezdirilerek, hassas şekilde diş temizliğinde kullanılır.