Plastik Klasörler, evrakların bir arada olarak düzeninin sağlanması amacıyla kullanılan araçlardır. Genellikle günümüzde ev, ofis ve iş yerlerinde sıkça kullanılan ve tercih edilen klasörlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Kullanım amacına göre birçok farklı çeşitte, renkte ve boyutta plastik klasörler bulunmaktadır. Farklı malzemelerden ve değişik materyallerden üretilen plastik klasörler her zevke göre ve kullanım amacına uygun boyutlarda tasarlanmıştır.
Yapısı gereğince ergonomik kullanım özelliği ve yapısında bulunan içerikler sebebiyle kağıt gibi materyalleri depolamaya oldukça uygundur. Klasörler, plastik klasörler ve karton klasörler olarak 2 farklı kategoride bulunmakta ve klasörün boyutuna, markasına, kullanılan materyallere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Günlük hayatımızı oldukça kolaylaştıran plastik klasörler hayatımızın her alanında düzen ve depolama olarak karşımıza çıkmaktadır.
Plastik Klasör Nedir, Nasıl Üretilmektedir?
Plastik klasör nedir, nasıl üretilmektedir sorusunun cevabı olarak 1886 yılında Alman mucit tarafından tasarlanmış ve ince dosyaları bir düzen şeklinde arada tutmak amacıyla yapılmıştır. Alman mucidin dosyaları bir arada tutmak için geliştirdiği halka bağlayıcılar geliştirilerek plastik klasörler fikri icat edilmiştir. 1900’lü yılların başında klasörler sıkça üretilmeye başlanmış ve piyasaya farklı standartlarda klasörler tasarlanarak sunulmuştur.
Günümüzde sıkça kullanılan ve her alanda yaşamı kolaylaştıran plastik klasörlerin kullanım amacına uygun farklı şekilleri bulunmaktadır. Kullanım alanına uygun en yaygın şekilde tercih edilen plastik klasörler; tek delikli, ili halkalı, geniş ve dar olarak üretilen plastik klasörler olmaktadır. Farklı boyutlarda ve özelliklerde üretilen plastik klasörler sayesinde insanlar her çeşit belgeyi rahatlıkla dosyalama işlemi yaparak saklayabilmektedir.
Plastik Klasörlerin Boyutları Nelerdir?
Günümüzde her alanda sıkça kullanılan plastik klasörler kullanım amaçlarına uygun şekilde farklılık göstermektedir. Genellikle plastik klasörlerin boyutları en yaygın olarak kullanım amacı sebebiyle A4 ve A5 boyutu olmaktadır. Piyasadaki sıkça kullanılan ve tercih edilen A4 plastik klasörü kendi arasında dar ve geniş klasör olmak üzere toplam 2 çeşit olarak bulunmaktadır. A4 boyutunda olan dar plastik klasörler genelde standart ölçüler olarak geçmekte ve 28.5x32x5cm olmaktadır. A4 boyutunda bulunan geniş klasörler ise 28.5x32x7 cm boyutunda bulunmaktadır. A5 ölçüsünde bulunan plastik klasörler ise 28x21x7 cm ölçülerindedir.
Plastik Klasörlerin Avantajları Nelerdir?
Plastik klasörlerin avantajları nelerdir, sorusu birçok insanın merak ettiği bir konu olmaktadır. Plastik klasörler yaşamda her alanda insanlara kolaylık sağlayan ve kullanım amacına uygun birçok alanda kullanılabilen materyaller olmaktadır. Bu sebepten dolayı insan yaşamında birçok avantajı bulunmaktadır. Plastik klasörlerin avantajları aşağıdaki listede yer almaktadır.
- İş yerlerinde tercih edilen plastik klasörler, düzen sağlamaya ve dağınık görünümü engellemeye yardımcı olmaktadır.
- Plastik klasörlerin dış yüzeylerinin sert olması sebebiyle güven içerisinde içinde bulunan evraklar zedelenmeden korunmaktadır.
- Plastik klasörler halkalı sistem olarak tasarlanmıştır. Bu sebepten dolayı da içerisine şeffaf poşet dosya ve telli doya gibi birçok dosya seçeneğini yerleştirmek mümkündür.
- Dış tasarımının sert ve dayanıklı olmasından dolayı silinebilir özelliğe sahiptir. Bu sayede dosyaların tozunu almak ve temizliğini pratik bir şekilde yapmak mümkündür.
- Dar ve geniş seçenekli sebebiyle her alanda pratik bir kullanıma sahiptir.